Iris optiek NL

NederlandsNL    Frenchfr-FR    GermanDE-CH-AT    ItalianItaly    English (UK) 

×

Fout

Please download the CEGCore framework from www.chronoengine.com then install it using the 'Extensions Manager'

 
Iris Optiek

Shopdesign: André Verhoeve/ Maarten Weidema
Shopfitter: Reklet van Oeveren Interieurbouw


Ga naar Product:

Alumina-EN-F-A STILONA

Datum: 03/03/2016
Gesproken met: Andre Verhoeve
Interview door: Francis Peters

 

Afgelopen jaar heeft u De Roo Optiek in Den Haag overgenomen. De winkel is nu veel groter en helemaal vernieuwd. Had u dit in gedachten toen u de winkel begon?
In eerste instantie had ik het voornemen om alleen de etalage te veranderen, maar omdat hier veel extra werk bij kwam kijken hebben wij ervoor gekozen om een grote vernieuwing door te voeren.

 

Er zijn veel verschillende manieren om brillen te presenteren gebruikt maar het past fantastisch in het geheel. Hoe bent u te werk gegaan.

Door het combineren van mooie voorbeelden gevonden op het internet en door inspiratie opgedaan te hebben van de natuurlijke looks van Lindberg is dit geheel tot stand gekomen.
Ik sta achter een manier van presenteren waar de bril volledig in het oog springt, dus het creëren van een minimalistische ontwerp was belangrijker dan voor volle capaciteit te gaan. We hebben een omgeving gecreëerd met overeenkomsten als in een galerie. De bril komt sterk naar voren en in combinatie met de juiste achtergrondmaterialen en –kleuren komt dit de atmosfeer en het verkoopresultaat ten goede.

Was dit een intense maar waardevolle ervaring voor uw organisatie?

In het begin heb ik een eigen layout gemaakt. Deze is vervolgens door Maarten Weidema (Procchialli Eyewear studio) geoptimaliseerd naar mijn wensen en zo is tot een definitieve opmaak gekomen. Doordat er veel moest worden veranderd en aangepakt bleek dit een groot project te gaan worden. Ik heb vier interieurbouwers gevraagd een offerte uit te brengen, twee heb ik uitgenodigd en uiteindelijk zijn we in zee gegaan met: Reklet en van Oeveren.

 

Wat zijn de reacties van uw klanten op het eindresultaat?

De ruimte is indrukwekkend en maakt mensen blij. Er is een logische flow en voldoende ruimte om rond te kunnen lopen. Wij hebben nu een comfortabele zitruimte en klanten kunnen de brillen passen en bekijken. Tablets zorgen ervoor dat de klanten zich nooit hoeven te vervelen en geven inspirerende beelden. Ook hebben wij een leuke ruimte gemaakt waar kinderen zich op hun gemak voelen.

 

Presenteert u op basis van merk, of prijs of segment?

Wij presenteren op segment en de sub segmenten zijn de merken met bijbehorende stijlen. Dit is logisch en de klanten kunnen snel vinden wat zij zoeken. Zo wordt de keuzestress bij klanten geminimaliseerd en voelt een klant zich sneller op zijn gemak.

 

Hebben jullie een special gedeelte ingericht voor de exclusieve brillen?

Wij hebben een luxe hoek ingericht waar altijd een bepaald merk of stijl in de spotlights staat. Daar besteden wij veel aandacht aan; iedereen in de winkel is getraind om over dat merk of die stijl iets te vertellen, zoals bijvoorbeeld over het framemateriaal of andere specifieke informatie.

 

Waarom heeft u voor de Alumina, gesloten presentatie, gekozen van Top Vision Group gezien het grote aanbod op gebied van brillenpresentatie?

De keuze voor Top Vision Group was een gemakkelijke sinds dit de enige leverancier was die dit product aanbiedt. Hierop aansluitend biedt Top Vision Group een complete en professionele after-sales service op de producten.
De belangrijkste keuzes voor de Alumina zijn omdat deze zo goed integreert in het concept en een grote opening heeft voor de grotere frames. Omdat er geen haak meer is zal de bril niet meer beschadigd worden hierdoor. De brillen zitten altijd op slot en zorgt er zo voor dat de verkoop altijd een actief proces is. Wij hebben voor de langere versie gekozen om zo meer brillenoverzichtelijk te kunnen presenteren.

 

Er is gekozen voor een mix van planken met individuele brilhouderes (de Stilo); waarom?

Deze mix zorgt voor een mooi beeld samen; de witte Stilo's combineren goed met de planken en geven een luxueus gevoel. De klanten kunnen zich oriënteren en beslissen of ze zelf gaan passen of geholpen willen worden.

 

Een overname en een totale vernieuwing hebben een grote impact op de werknemers; hoe was hun reactie?

Zij zijn blij en zeer gemotiveerd; onze investering zal hen ook stimuleren om het werk op de beste manier te doen en zij zijn altijd betrokken geweest bij het verbouwingsproces vanaf het begin.

 

 

Waar was u uiteindelijk het meest verrast over?

De dag dat de panelen en onderdelen werden geleverd maakte mij nerveus; het moment wanneer een droom werkelijkheid gaat worden. Gelukkig kon ik mij ontspannen op het moment dat de installatie en montage begon, maar het is moeilijk onder woorden te brengen welke emoties er op dat moment door je heen gaan...

 

 

                                                                                                                                     Iris Optiek

Een Scandinavische ontwerp waar mensen zich op hun gemak voelen 

iris  iris  iris   

 

iris  iris  iris

 


Go back to projects